tisdag 17 mars 2015

Bojen hittad.........

2009 beslutade jag att göra ett allvarligt försök att efterlysa Bojen, kanske hade man en högflygande ide´ om att den skulle finnas någonstans även om den var avregistrerad för vi har sett det förut, bilar, lastbilar som hamnat på logar, hagar och i skogar eller som används som gårdsfordon utan registrering.


Så sagt och gjort en efterlysning skickades iväg, stendött men man hörde då och då att folk hade noterat det hela, men en vacker dag plingade det till i telefonen....någon skrev:

 

-Hej på en skrot i Arvidsjaur står det en avkapad bärgningsbil som är likadant målat som bilen du söker.

 

Hmm finns bild?...jojomensan visst kom det en bild...................En svart/röd målad.......men du...det är ju Bojen!! notera bärgningsaggregatet...DET ÄR JU BOJEN jösses.....................

Så Bojen finns kvar och man undrade vad som hänt mellan 1987 och nutid.

Hur länge fanns då Bojen intakt? jo bärgningsbilen köptes 1987 och kördes upp till Arvidsjaur där den blev stående fram till 1990.

 

Ägaren hade först som avsikt att renovera men till slut såldes framdelen till Norge och bakdelen blev stående enligt bild.

Man kan ju undra varför man kapade fordonet och vad norrmannen skulle ha framdelen till men man kan ju konstatera att hellre en halv Boj framför ingen alls för det viktigaste på Bojen var ju aggregatet och då är det rätt otroligt att det finns något kvar av bärgaren.

 

Nu återstår att se vad som kommer hända så vi får vackert vänta och se.....snön ligger djup i Arvidsjaur.....


3 kommentarer:

 1. Hej hämtar gärna aggregatet ska upp o hämta annan gammal bärgare o div annat
  Hänger gärna på o bygger upp bojen ,Fredrik vet hur du hotar mig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Göran, skicka gärna ett mail till flak@telia.com// mvh David

   Radera